Haber

Derede can pazarı: Üniversite öğrencisinin kalbi için sağlık personeli seferber oldu

Gencin yüzmek için girdiği derede boğulma anı kamerada

Derede can pazarı: Üniversite öğrencisinin atan kalbi için sağlık çalışanı seferber oldu

SAMSUN – Samsun’da üniversite öğrencisi derede yüzerken boğulurken, kayboluş anı kameraya yansıdı, sudan çıkarılan ve iki kez kalbi duran genci kurtarmak için sağlık ekipleri seferber oldu, ter döktü. Hastaneye kaldırılan genç kurtarılamadı.

Olay, Samsun’un Canik ilçesine bağlı Adatepe Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Gıda Mühendisliği son sınıf öğrencisi Erdeniz Yılmaz, babası ve 2 kuzeniyle birlikte kendi bahçelerinin içinden geçen Yılanlı Deresi’ne giderek serinlemek için dereye girdi. Erdeniz Yılmaz derede yüzerken bir an suya dalarak gözden kayboldu. Bu sırada gencin suda boğulma ve kaybolma anı saniye saniye cep telefonuyla kaydedildi. Gencin kaybolduğunu gören kuzeni yardım istedi. Bu sırada yoldan geçenler yardıma koştu. Olay yerine jandarma, ambulans, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Vatandaşlar tarafından baygın halde sudan çıkarılan Erdeniz Yılmaz’ın kalbini çalıştırmak için sağlık ekipleri seferber oldu. Yaklaşık bir saat boyunca kalp masajı yapan sağlık ekipleri, gencin duran kalbini iki kez çalıştırmayı başardı. Erdeniz Yılmaz’a yapılan müdahale sırasında olay yerine gelen yakınları gözyaşı döktü. Kalbinin çarpması üzerine ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan genç üniversite öğrencisi, ağır bakım servisinde tedaviye alındı. Hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayan Erdeniz Yılmaz hayatını kaybetti.

Olay yerine giden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, vatandaşları riskli bölgelerde yüzmek için suya girmemeleri konusunda uyardı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu