Haber

Puşkov: Biden, Ukrayna’yı desteklemek için bahanelerinin boş olduğunu itiraf etti

Aleksey Puşkov, resmi Telegram hesabında Biden’ın Ukrayna için Kongre’den talep ettiği yardımın ABD’nin ekonomik büyümesine katkı sağlayacağı yönündeki sözlerini değerlendirerek, şunları söyledi: Amerika Birleşik Devletleri’nde Ukrayna’ya ilişkin görüşler gözle görülür şekilde değişiyor. Aslında beklenen oluyor. Biden yönetiminin artık Cumhuriyetçileri yeni yöntemlerle ikna etmesi gerekirken, Ukrayna’nın ABD için önemine ilişkin daha önceki argümanlarının da tamamen saçmalık olduğu da görülüyor.” o yazdı.

ABD merkezli Politico gazetesi, daha önce Kongre üyelerine atıfta bulunarak, Biden yönetiminin Kongre’deki her iki siyasi partinin temsilcilerine Ukrayna’ya daha fazla yardım tahsis edilmesi gerektiğini söylediğini bildirmişti. ‘ABD’nin sözde ekonomik büyümesinin anahtarı olacak’‘ gerekçesini açıkladığını yazdı.

Biden yönetimi, üst düzey bir Cumhuriyetçi kongre üyesinin Politico’ya yaptığı açıklamada şunları söyledi: Ukrayna’ya yardımla ilgili önceki açıklamalarından biri felaketöyle ve değişmesi gerekiyor‘ diye sessizce itiraf ettiğini vurguladı.

Daha önce ABD’nin Ukrayna’ya yaptığı mali yardımları ‘demokrasi mücadelesiyle’ ilişkilendiren Biden, şunları söyledi: “Ukrayna ayakta. Demokrasi ayakta. “Amerikalılar yanınızda” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Beyaz Saray’da ABD milletine bir konuşma yaptı. Biden‘ABD Ukrayna ve İsrail’e güvenmeye devam ediyor’ gelecek nesiller için’‘Amerikan güvenliğine fayda sağlayacak’ ‘akıllı bir yatırım’dedi ki.

Biden’ın ‘ Ukrayna’ya yardım Amerika için bir yatırımdır‘ olma konusundaki sözlerini değerlendiren Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zakharova, “Eskiden denirdi” özgürlük ve demokrasi mücadelesi ‘ dediler. Şimdi bunun sadece bir hesap olduğu ortaya çıktı. “Bu her zaman böyleydi, Washington için hiçbir zaman var olmayan değerlerin arkasına saklanarak dünyayı aldattılar” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu