Haber

Sinan Ateş cinayeti MHP Genel Merkezi’ne ulaştı

Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili soruşturmada yeni bilgiler ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında dosyada savcı değişikliği tartışma yaratırken, dün adliyeye sevk edilen eski Ülkü Ocakları Genel Müdürlük Müdürü Tolgahan Demirbaş ve yanındaki bir şüpheli adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

DW Türkçe’nin edindiği bilgiye göre, serbest bırakılan ikinci kişinin MHP Genel Başkan Yardımcılarından birinin kurmay başkanı olduğu öğrenildi. Öte yandan tetikçiyi kaçırdığı öne sürülen flaşörlü otomobilin MHP’ye atandığı iddia edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında şu ana kadar 13 zanlı tutuklandı.

Savcı neden izne ayrıldı?

Öte yandan soruşturma savcısı Ayhan Ay sürpriz bir şekilde izne ayrıldı. Savcı Ay’dan sorumlu başsavcı yardımcısı umreye gittiği için evraka bakacak kimse kalmamıştı. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça, Ayhan Ay ile birlikte soruşturmayı yürütmek üzere Cumhuriyet Savcısı Durmuş Ali Kaya’yı atadı. Soruşturmanın başsavcı yardımcılığına Durdu Özer atandı.

Bu atamaların adı olan Ankara Adliyesi’nde dün yoğun saatler yaşandı. Ankara’nın Gölbaşı ilçesinden Sinan Ateş’i öldürdüğü iddia edilen tetikçi Eray Özyağcı’yı kaçırdığı iddia edilen İdeal Ocakları eski Genel Müdürlük binası eski müdürü Tolgahan Demirbaş ve kimliği açıklanmayan bir zanlı adliyeye getirilerek zanlı olarak sorgulandı.

Savcılık, iki ismi haftanın beş günü imzalanmak şartıyla imzalanmak üzere denetim kararı için sulh ceza hakimliğine sevk etti. Hakim, zanlıları haftada üç gün seyahat yasağı ve imza kuralıyla serbest bıraktı. Savcılığın talep yazısında, zanlıların bu kez tutuklanmaya sevk edilip edilmeyeceklerinin, toplanacak delillere göre yeniden değerlendirileceği belirtildi.


Sinan Ateş cinayetiyle ilgili soruşturma Ankara Adliyesi’nde devam ediyor Fotoğraf: Tuncay Yıldırım/DW

İkinci zanlı MHP Genel Merkezi’nden.

DW Türkçe’nin ulaştığı bilgiye göre, adı “sır gibi” saklanan ikinci ismin MHP Genel Başkan Yardımcısı’nın özel kalem müdürü olduğu öğrenildi. Belgedeki “Emre” isimli zanlının şu anki konumu bilinmiyor.

Öte yandan Tolgahan Demirbaş’ın cinayetten bir gün sonra MHP Mersin Milletvekili Olcay Manuel’in konutunda gözaltına alınması tartışma yarattı. Tolgahan Demirbaş, emniyetteki ifadesinin ardından kontrol kararı dahi alınmadan serbest bırakıldı. Tolgahan Demirbaş ile ilgili dikkat çekici bir detay ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, Demirbaş’ın cinayetin ardından Gölbaşı’nda kullandığı ve tetikçiyi bilinmeyen bir yere götürdüğü iddia edilen flaşörlü otomobilin MHP adına tahsis edildiği öğrenildi. Demirbaş’ın ifadesinde suçlamaları kabul etmediği belirtildi.

MHP’ye tahsis edilen aracın şüpheli genelkurmay başkanı tarafından Tolgahan Demirbaş’a verilip verilmediği ise araştırılıyor.

Soruşturma aşamasında Tolgahan Demirbaş ve MHP kurmayları hakkında dava açılıp açılmayacağı bilinmiyor.

MHP ilişkisi masaya yatırılacak mı?

Eski İdeal Ocaklar Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık’ta Ankara’nın Çukurambar ilçesinde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili soruşturmada MHP İstanbul İl Müdürü Ufuk Köktürk, tetikçiyi İstanbul’dan Ankara’ya getiren iki özel harekat polisi ve “Dodo” lakaplı Doğukan Çep’in de aralarında bulunduğu 13 zanlı tutuklandı.

Cinayeti tetikleyen Eray Özyağcı, aradan geçen süreye rağmen yakalanamadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu