Yaşam

Şan bölümü öğrencilerinden muhteşem konser

Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Süralsan Konservatuarı Şan Bölümü öğrencileri ‘Seslerin Armonisi’ konseriyle büyüledi. Yıl boyunca eğitim alan şan öğrencilerinin sahnede Batı ve Türk sazlarını harmanladıkları konser büyük beğeni topladı. Orkestradaki müzik hocasına yapılan sürpriz evlilik teklifiyle konser sona erdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Süralsan Konservatuarı Şan Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler, 2022-2023 eğitim-öğretim dönemini yıl sonu konseri ile tamamladılar. Atatürk Kültür Merkezi Perge Salonu’nda düzenlenen ‘Seslerin Uyumu’ konseri büyük ilgi gördü. Şefliğini Sonay Yener’in yaptığı, İsmail Baha Süralsan’ın caz ve pop orkestrasının eşlik ettiği konserde, şarkı söyleyen öğrenciler seyircilerden büyük alkış aldı.

ÖĞRENCİLER PERFORMANSLARI İLE MÜTHİŞ

Ortada modern müziğin Türkçe aranjmanları ile Batı ve Türk sazlarının yer aldığı konserde öğrencilerin performansı büyük beğeni topladı. 9 öğrencinin sahne aldığı konserde öğrenciler, müzikleriyle salonu dolduran seyircileri coşturdu. Öğrencilerin şarkı söylediği kısım izleyicilerden alkış aldı. İsmail Baha Süralsan Konservatuarı Seslendirme Bölüm Başkanı Fatma Haznedar, bir yıl boyunca farklı alanlarda eğitim gören öğrencilerin bir yıllık emeğini sergilediklerini ve öğrencileriyle gurur duyduklarını söyledi.

NAZIM HİKMET UNUTULMADI

Konserin son bölümünde ise İsmail Baha Süralsan Konservatuarı Şan Bölümü öğrencileri, ölümünün 59. yılında büyük şair Nazım Hikmet Ran’ı anmayı unutmadı. Nazım Hikmet Ran’ın ‘Güzel Günler Göreceğiz’ şiiri salonu dolduran sanatseverlere önce kendi sesiyle seslendirildi. Daha sonra gece boyu sahne alan öğrenciler bir merkeze gelerek ‘Güzel Günler Göreceğiz’ şarkısını söylediler. Konserin sonunda şarkı söyleyen öğrenciler ayakta alkışlandı.

SÜRPRİZ EVLİLİK TEKLİFİ

Konserin ardından İsmail Baha Süralsan Orkestrası’nda yer alan müzik öğretmeni İpek Demircioğlu’nu büyük bir sürpriz bekliyordu. İpek Demircioğlu’nun sevgilisi Birkan Uğur Sarı, konserin sonunda sahne alarak evlilik teklifinde bulundu. Hayretler içinde kalan İpek Demircioğlu, seyircilerin önünde diz çökerek evlenme teklifinde bulunan Uğur Sarı’ya ‘Evet’ dedi. Genç çift, salonu dolduran seyircilerin alkışları ile büyük bir memnuniyet yaşadı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu