Ekonomi

Qualcomm: AI yatırımcılarının göz ardı etmemesi gereken bir hisse senedi

Investing.com – Nvidia’nın (NASDAQ: NVDAÇip ve daha genel olarak AI hisse senetleri, hisse fiyatının %24 artarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasıyla beklentilerin çok ötesinde sonuçlar ve tahminlerle geçen hafta dikkatleri üzerine çekti.

Bununla birlikte, yapay zekanın dönüşüm potansiyeline rağmen, Nvidia’nın hisse fiyatı tahmin edilebileceği gibi çok fazla veya en azından çok hızlı arttı. Bu, AI yatırım temasıyla ilgili diğer birçok hisse senedi için de geçerlidir.

Başka bir deyişle, AI patlamasına bahis oynamak için doğru fiyatlı hisse senetleri bulmak giderek zorlaşıyor. Hatta birçok analist bu alanda bir balon oluştuğu uyarısında bulundu. Ancak yine de yatırımcıların ilgisini hak eden birkaç hisse senedi var.

Örneğin, Cuma sabahı Haftalık Pro Anketimizde önerdiğimiz Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM), Nvidia’nın sonuçları sayesinde kendi beklentileri ve iyimser ruh hali ile desteklenen çip stokları Cuma günü %6’dan fazla arttı.

AI yatırımcılarının Qualcomm’u görmezden gelmesi yanlış

Qualcomm’un iş yönetiminden sorumlu başkan yardımcısı Ziad Asghar’ın geçenlerde Yahoo ile yaptığı bir röportajda işaret ettiği gibi, Qualcomm yapay zeka söz konusu olduğunda hafife alınacak bir şirket değil ve hatta yatırımcılar tarafından kısmen göz ardı edilen değerli avantajlara sahip. hafta.

Piyasanın Qualcomm hakkında doğru dürüst düşünmediğine inanan Asghar, “Bu üretken yapay zeka fırsatı Qualcomm için olağanüstü,” diyor. “Şirketin ürünleri, AI tabanlı uygulamaların çok daha yaygın bir şekilde benimsenmesini sağlayacak ve hisse fiyatı bunu yansıtmalıdır.”

“Aslında tüm bu [yapay zeka] deneyimlerini çevre birimlerinize, bilgisayarlarınıza, XR ürünlerinize, akıllı telefonlarınıza ve IoT ürünlerinize taşıyabiliriz” diyen Ashgar, şirketin “bizi bu konuda herkesten ayıran benzersiz ve farklı bir teknolojiye sahip olduğunu” vurguladı. uzay.”

Başka bir deyişle Ashgar, Qualcomm’un cihazlardaki uygulamaları ve deneyimleri optimize etme konusundaki yaratıcılığının yapay zekanın yaygınlaşmasını sağlayacağına inanıyor.

Ashgar, “Hikâyemiz mümkün olan en düşük güçle daha fazlasını yapmakla ilgili,” dedi. Kelimenin tam anlamıyla milivatlarca güçle çalıştırıyoruz.”

Dünyanın güç tüketimini azaltmak da dahil olmak üzere çevre korumaya giderek daha fazla önem verdiği bir zamanda, Ashgar’ın argümanı çok mantıklı.

Qualcomm hisseleri iyi bir alım mı?

Bu bağlamda, Qualcomm hisselerinin profesyonel analistlere ve temel finansal değerleme modellerine göre potansiyeli hakkında daha fazla bilgi edinmek istedik.

Qualcomm hisseleri için, 15 tanınmış finansal modelin bir sentezi olan InvestingPro Adil Fiyat fiyatı 130,74 dolar veya geçen Cuma günkü kapanış fiyatının %18,5 üzerinde.

Analistler, %21’den fazla artış potansiyelini temsil eden 133,71 $’lık biraz daha yüksek bir ortalama hedefe sahipler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu