Haber

Mersin Taşucu Limanı’nda 75 Kilogram Esrar Ele Geçirildi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Mersin Taşucu Limanı’ndan Türkiye’ye gelen 2 araçta eş zamanlı yürütülen operasyonlarda 75 kilo esrar ele geçirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, ilk operasyonda gemiyle gelen lüks bir araç ekiplerce şüpheli görülerek röntgen taramasına gönderildi.

Yapılan taramada şüpheli yoğunlukların tespiti üzerine araç arama hangarına götürülerek narkotik dedektör köpeği eşliğinde arandı. Narkotik dedektör köpeğinin şüpheli alanlara tepki göstermesinin ardından detaylı arama başlatıldı. Yapılan arama sonucunda aracın koltuk ve kapı içlerine ve aracın doğal alanlarına gizlenmiş 31 kilo esrar ele geçirildi.

İkinci operasyonda ise gemi ile gelen ve boş olduğu beyan edilen bir tıra ekiplerin X-Ray taraması yapması sonrasında tırda şüpheli yoğunluk tespit edildi. Narkotik dedektör köpeğinin başlattığı aramada, köpeğin şüpheli bölgelere tepki gösterdiği görüldü. Yapılan detaylı incelemeler sonucunda traktörün altına gizlenmiş 44 kilo esrar ele geçirildi.

Böylece iki araçta toplam 75 kilo esrar ele geçirildi ve uyuşturucu maddeye izin verilmedi.

Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu