Haber

Mehmet Şimşek kimdir?

Mehmet Şimşek, 1 Ocak 1967’de Batman’da doğdu. Orta ve lise eğitimini Gercüş’te tamamladı. Daha sonra üniversite eğitimi için Ankara’ya giderek Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü’nden 1988 yılında dönem ikincisi olarak mezun olmuştur.
Exeter Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı.

İngiltere’de iken babası vefat etti. Finans ve ekonomi alanında yüksek lisansını tamamladıktan sonra Türkiye’ye döndü.

Ekonomiden sorumlu devlet bakanlığı misyonunun yanı sıra 2007 yılından itibaren Yüksek Planlama Kurulu, Özelleştirme Yüksek Kurulu, Savunma Sanayii Yüksek Uyum Kurulu, Ekonomik Uyum Komisyonu, Para-Kredi ve Entegrasyon misyonlarını da yürütmüştür. Şura, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu üyelik görevleri.

Ayrıca 2007-2009 ortalarında Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası’nda Türkiye Valiliği, 2008-2011 ortalarında İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Entegrasyon Konseyi Üyesi olarak görev yaptı. .

Ankara, İstanbul, New York ve Londra’da uluslararası kuruluşlarda ekonomist, stratejist ve yönetici olarak çalıştı. 2013 yılında “Emerging Markets” dergisi tarafından “Gelişen Avrupa’da Yılın Maliye Bakanı” seçildi ve aynı yıl “Foreign Policy” dergisi tarafından dünyanın en etkili 500 kişisinden biri olarak gösterildi.

Ahmet Davutoğlu’nun 22 Mayıs 2016’da istifasının ardından Binali Yıldırım’ın kurduğu hükümette Başbakan Yardımcısı olarak yer aldı. Şimşek, siyasi arenadan çekildikten sonra yurt dışında üst düzey yönetici olarak çalıştı. (HABER MERKEZİ)

habersarikamis.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu