Haber

İYİ Parti’den Yılmaz: Kılıçdaroğlu’nun adaylığına engel olamadığım için özür dilerim

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, Millet İttifakı’nın seçimleri kaybettiğini ve bu sorumluluğu üstlenmenin zorunlu olduğunu vurguladı.

“Milletimize ödememiz gereken bir özür ve özeleştiri borcumuz var” diyen Yılmaz, “Bunu yapmadan ne halkımızı temsil edebiliriz ne de halka bir yol haritası sunabiliriz.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimlerde aday olmasına engel olamadığı için özür dileyen Yılmaz, “Ve bu özürü sadece seçimleri kaybettiğimiz için değil, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ve seçimi kazanmak için kullandığı yöntemlerle yeterince mücadele edemediğim için diliyorum. Seçim kampanyasını popülizme indirgeyen, eleştirdiği kişiye dönüşen ve özgün politikalar üretemeyen bir isim/ekip Türkiye’nin kaderini belirlememeliydi.”

“HALKIMIZIN GÜLÜMESİ OLMADAN HİÇBİR YERE GİDEMİYORUZ”

Yılmaz, Twitter hesabından yaptığı açıklamayı şöyle sürdürdü:

“Bu ülke insanının umutlarını ve kurumlarını kendi malıymış gibi kapalı kapılar ardında pazarlamak ve birlikte yola çıktığı ortaklarının arkasından koşmak ne demokratik uygulamalara ne de siyasi etiğe uygundur. Muhalefetteki dar bir çıkar grubu maalesef toplumdaki güçlü değişim iradesini kendi emelleri ve siyasi çıkarları için kullanmaktan çekinmiyor.

Yakın tarihe ve yüzleşmeye bakıp çözmemiz gereken buna benzer pek çok sorun olduğunu görüyorum. Muhalefete hakim olan linç kültürünü, medya manipülasyonunun kurnazlığını, insanları komplo teorileriyle damgalamayı, itibarsızlaştırma kampanyalarını ve entrikayı siyaset sanma eğilimini tamamen reddetmeliyiz. Bunu başarmadan atacağımız her siyasi adım bizi milletten uzaklaştıracak ve onların gözünde yozlaştıracaktır.

Milyonlarca insanımızın her geçen gün daha fakir, umutsuz ve bunalımlı bir şekilde hayatını sürdürmeye devam ettiğini görmek beni üzüyor. Bunu değiştirmeden, halkımızın yüzünü güldürmeden hiçbir yere gitmeyeceğiz. Düştüğümüz yerden bir avuç toprak alıp tekrar ayağa kalkacağız. BURADAYIZ!” (HABER MERKEZİ)

saruhanliajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu