Ekonomi

FTX, portföyündeki Grayscale Bitcoin fonunun çoğunluğunu sattı

Investing.com – İflas eden kripto para kuruluşları FTX ve Alameda Research’ün iflas sürecini yöneten grup, Grayscale’i elinde tuttu BitcoinTrust (GBTC), hisselerinin çoğunluğunu sattığını bildirdi.

Gri tonlamalı Bitcoin Trust’ın ETF’ye dönüşmesinin ardından gerçekleştiği bildirilen satıştan şirketlerin yaklaşık 600 milyon dolar gelir elde ettiği iddia ediliyor. Bu satış haberi, Grayscale’in ETF itfaları yoluyla Bitcoin satışlarının yanı sıra, kripto para piyasalarını baskı altına alan bir başka gelişme olarak gündeme geldi.

Bloomberg’in haberine göre FTX 11 Ocak’ta ETF süreci başlamadan önce 902 milyon dolar değerinde GBTC hissesi bulunuyordu. Karşılaştırıldığında, şirketin GBTC hisselerinin 2/3’ünden fazlasını sattığı düşünülürken, şu anda 8 milyonun altında hisseye sahip olduğu varsayılıyor.

Bu satışın dışında Alameda Research’ün GBTCİhraççısı Grayscale ile çok yüksek işlem fiyatları uygulandığı ve Grayscale’in hissedarların Bitcoin’i aktif olarak kullanmasını engellediği iddiasıyla açılan bir dava var.

Öte yandan Grayscale’in Bitcoin tabanlı fonunu ETF’ye dönüştürmesinden bu yana 2 milyar dolarlık itfa gerçekleşti. Bununla birlikte, GBTC’yi bir ETF’ye dönüştürdükten sonra Grayscale, yönetim altındaki toplam 28 milyar doların üzerinde BTC varlığıyla pazarın en büyük Bitcoin ETF yatırım ürününe sahip oldu.

Kripto para piyasalarında son durum

ETF onayını takiben itfa yoluyla satılan Bitcoin miktarı, kripto para piyasasını tedirgin etmeye devam ediyor. Son olarak FTX ve Alameda’dan gelen satış haberlerinin ardından Bitcoin’deki düşüş ivmesi devam etti. En büyük kripto para birimi dünkü dönemlerde yaklaşık %5’lik bir düşüş daha yaşayarak 39.400 dolar seviyesine geriledi. Yeni güne kısmi alımlarla başlayan Bitcoin, sabah saatlerinde yüzde 1 artışla 40.000 dolar seviyesini yeniden kazanmaya çalışıyor.

Kripto piyasasında satış eğilimi hakim olurken, toplam piyasa değeri yaklaşık %3 düşüşle 1,57 trilyon dolara geriledi.

InvestingPro: Finansal Araştırmalarınızda Yanınızda

Yatırımlarınızı alışılmışın dışına çıkarın ve başarıya adım atın! InvestingPro, borsa bilgilerinden adil fiyatlara, sağlık analizlerinden profesyonel grafiklere kadar her şeyi bir araya getiriyor. Özel planlarımızla %60’a varan indirimlerle başarılı bir finansal geleceğin kapılarını açın. Yıllık abonelik için INVTROZEL1A , iki yıllık abonelik için INVTROZEL2 Kodlarla avantajlardan hızlıca yararlanın. 31 Ocak’ta sona erecek bu fırsatı kaçırmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu