Haber

Çumra Halkı Deprem Bölgesi İçin Seferber Oldu

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından Çumra Belediyesi’nin yaptığı davete duyarlı vatandaşlardan yoğun takviye geldi.

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremin ardından Çumra, yaraları sarmak için seferber oldu. Deprem sabahı bir davette bulunan Çumra Belediye Başkanı Recep Can, depremden etkilenen vatandaşlara gönderilmek üzere battaniye, yorgan, kışlık giysi, elektrikli soba, çocuk bezi, gıda malzemesi gibi çok sayıda ihtiyaç malzemesinin toplanması için çağrıda bulundu. İlçe halkı yardımları bir noktada toplayacak.

Çumra halkının yoğun destek verdiği Çumra’da belediye yardım merkezinde gerçekleştirilen yardım kampanyasına, kent merkezinde ve köylerde yaşayan vatandaşlar ile kent esnafından, çok sayıda sivil toplum kuruluşundan takviye geldi. kuruluşlar ve siyasi parti temsilcileri. Ayrıca Çumra Kızılay Derneği Kızılay merkezinde yardım noktası olarak belirlenerek vatandaşlardan bağışlar toplandı.

Belediye ekipleri ve gönüllülerin koordineli yaptığı çalışmalar sonucunda yarı tırlar Hatay’daki depremzedelere teslim edilmek üzere yola çıktı. Öte yandan Çumra Belediyesi, deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarına destek amacıyla iş makinesi, hafriyat kamyonu ve portatif mutfak yardımı yaptı.
 
“Birlik Zamanı”

Çumra Belediyesi öncülüğünde başlatılan yardım kampanyası için Çumra Belediye Başkanı Recep Candan, vatandaşlara duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek; “Vatandaşlarımızla el ele verdik. Deprem bölgelerindeki kardeşlerimiz için yardım tırlarımızı, iş makinalarımızı ve operatörlerimizi tek tek götürmeye devam ediyoruz. Bir başka hatasız iş makinesi ve hafriyat kamyonu da deprem bölgesi Hatay’a doğru yola çıktı. Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmenevi iş birliği ile deprem bölgesindeki hemşehrilerimize sıcak yemek servisi yapmak üzere 2 adet portatif mutfağımız ile yola çıktık.

Çumra olarak hayatta kalan kardeşlerimizi bu acıyı paylaşmak için seferber ettik. Bu anlamda Kızılayımızın kan bağışı aracı Altınpark önünde hazır bekliyor. Kan bağışında bulunmak isteyen tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Ne yazık ki duygularımızın bir tanımı yok. Büyük bir acı içindeyiz. Allah bir daha acı vermesin. Şimdi birlik olma zamanı, şimdi hep birlikte yaralarımızı sarma zamanı. İlk andan itibaren telefonlarımız susmadı. Çumra her zaman olduğu gibi bugün de üzerine düşeni yaptı ve yapmaya devam ediyor. Yardım kampanyasına destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi. dedi.
 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

karakopru-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu