Haber

Adana Sivil İnisiyatif Meclisi İsrail’in Gazze saldırılarını protesto etti

Adana Sivil İnisiyatif Konseyi üyeleri İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Mescid-i Haram önünde düzenlenen etkinlikte cuma namazının ardından toplanan katılımcılar ellerinde Filistin bayrakları, pankartlar ve pankartlar taşıdı.

Adana Sivil İnisiyatif Konseyi Lideri Mahmut Eraslan, burada yaptığı açıklamada, mazlumlarla katillerin arasında durmak ve nerede durduklarını netleştirmek için bir kez daha toplandıklarını söyledi.

İsrail’in Filistinlileri ayrım gözetmeksizin katlettiğini vurgulayan Eraslan, “Gazze’de göğüs göğüse çarpışmalarda büyük kayıplar veren korkak işgal ordusu, kullanılması yasaklanmış bombalarla hastaneleri vuruyor. Elektrik yok, su yok, ulaşım yok” Gazze’de internet var. Yoğun bakımdaki bebekler ölüme mahkum ediliyor.” “İnsan sağlığına hizmet eden kurum ve hastanelere saldırmak insanlık dışıdır, insanlık suçudur.” söz konusu.

Eraslan, 21. yüzyılın en büyük soykırımlarından birinin Gazze’de işlendiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Savaşlar da dahil olmak üzere her dönemde hastaneler saldırıya uğramayacak en korunaklı alanlar olarak kabul edilmiştir. Filistin Sağlık Bakanı kanlı cesetlerin ortasında bir basın açıklaması yaptı. İnsanları yaşatmaya çalışan sağlık çalışanlarının hayatına kastediliyor” diri insanlığı öldürüyor ve vicdana savaş açıyor.İnsan sağlığına hizmet eden kurumlara saldırılması hiçbir koşulda ve hiçbir koşulda kabul edilemez.

Her şey gelir geçer, geriye sadece bizim durumumuz kalır. Durumumuz belli. Biz Kudüs’ün özgürlüğünden yanayız. Mescid-i Aksa’nın barış diyarı olarak kalmasından yanayız. Biz nehirden denize kadar bağımsız bir Filistin devletinden yanayız. “Filistin’i işgal edenler, onbinlerce insanı katledenler, milyonlarca insanı sürgüne gönderenler, Mescid-i Aksa’ya defalarca alçak saldırılar gerçekleştirenler şunu bilmelidir ki, işgalin katliam ve soykırımlarına karşı Filistin halkının kendini savunma hakkı vardır.” kuvvetler yasaldır ve sorgulanamaz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu